НОВИНИ

Михаил Миков: България губи параметрите си на социална и демократична държава

В навечерието на конгреса на БСП, най- голямата организация, Софийската, проведе отчетно-изборната си конференция. Форумът преизбра досегашния си председател Калоян Паргов. Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че България губи параметрите си на социална, демократична и правова държава.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 16.04.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Председателят на БСП-София Калоян Паргов определи като най-важна политическа задача предсрочното прекратяване на мандата на сегашния парламент и правителство, което според него не е стабилно. Паргов критикува остро и икономическата политика на кабинета, която води до фалити на малкия и среден бизнес.

Конференцията събра различни виждания за бъдещето на левицата. Таско Ерменков поиска БСП да се пречисти идеологически. Корнелия Нинова призова да спрат обвиненията "кой е ляв и кой- десен" в БСП, за да стане партията истинска алтернатива на ГЕРБ.

Според Румен Овчаров ако партията не изчисти посредствеността, няма да спаси голямата идея. Според него е в ход сценарий за подмяна на левицата по примера на Полша и Унгария.

Румен Овчаров: Същият сценарий се разработва и в България. Понеже не са го измислили нито в Унгария, нито в Полша. И тук Радан го готвят за новата алтернатива на Бойко. Тъжно е. Въпросът е къде сме ние?

Михаил Миков - председател на БСП: Сега големият въпрос е какво ще се случи в десницата след ГЕРБ. Разбира се не по маловажният въпрос е - докога ГЕРБ. Аз лично смятам, че вече очертават в краткосрочен план половин, 1 ,2 години финала на този пореден десен проект, който успяваше интересите на онези, които бяха и в СДС, и в НДСВ, които мутираха сега в ГЕРБ. Именно това е големият въпрос, който ние днес трябва да се опитаме да внушим на едно деполитизирано общество, че има ляво и дясно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският пазар все още е недостъпен за родните производители
Българският пазар все още е недостъпен за родните производители
Цветан Цветанов: Протестът в Димово е справедлив
Цветан Цветанов: Протестът в Димово е справедлив