Ефектът на бойкотирането в парламента от страна на БСП удря и върху парламентаризма, и върху демокрацията - това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП. Според него, въпреки че напускането на парламента е легитимно политическо средство, обикновено се ползва когато външната обстановка създава предпоставки за промяна на политическото статукво и тогава това се използва като един допълнителен елемент за натиск върху управляващите.

Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП: Тогава, когато започва вътрешно парламентраното напрежение, когато се пукат коалиционните конструкции, ситуацията ако сравняваме е различна, че ние имахме мнозинство от 120 души - практически нямахме мнозинство. Кабинетът "Орешарски" успя завидно дълго време да издържи без мнозинство, докато днес има парламентарно мнозинство. Нещо повече - има и групи, които макар и формално неучастващи в мнозинството, участват в работата на парламента. Като цяло губи НС авторитета на парламента.

На въпрос, това ли е тактиката на Корнелия Нинова - да пришие ГЕРБ за ДПС, да покаже, че те са взаимно свързани, Миков отговори:

Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП: Възможно е такъв подход да експонира някаква по-широка конструкция, но дали утре, вдругиден... всъщност евроизборите са след три месеца, предсрочни избори са невъзможни, доколкото едномесечната рулетка веднъж най-късно на 26 март президентът ще трябва да насрочи евроизборите. И очевидно след евроизборите резултатите от тях ще се очертаят политическите перспективи за отделните партии. Сега всички трябва да хвърлят усилия в евроизборите като междинен измерител на политическите сили. Възможно е това да е идеята.
Нинова: Имаше див пазарлък за промените в Изборния кодекс

Нинова: Имаше див пазарлък за промените в Изборния кодекс

Председателят на "БСП за България" Корнелия Нинова гостува в "Панорама" с коментар за решението на левицата да напусне парламента и да не участва на н...