НОВИНИ

Михаил Миков: Войната срещу Станишев беше самоцел на Нинова

Членът на националния съвет на БСП и бивш лидер на партията Михаил Миков определи като "самоцел" на Корнелия Нинова опита Сергей Станишев да бъде изключен от листата на социалистите за европейските избори. В студиото на "Още от деня" Миков каза също така, че Нинова ги е уверила на последния национален съвет, че БСП ще остане в Партията на европейските социалисти.

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 16.04.2019
6903
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
"Всяко време ражда своите добри и лоши герои, своите политици и представители на народа, които движат нещата напред, усещат пулса на времето и усещат накъде върви светът и такива, които слагат възпират, натоварени са с техните комплекси (...) И добрите и лошите герои са част от България - и тогава, и сега", така бившият председател на БСП определи ситуацията на българските политици днес и паралела с тези преди 140 години, когато е била приета Търновската конституция.

Според Миков днес не се определя като достойно да си политик, за него днес политици са подложени на остракизъм, независимо дали е заслужен или днес.

Като "пълни глупости" Миков определи спекулациите, че сегашният лидер на БСП Корнелия Нинова му е предлагала пари, за да се откаже от лидерското място на партията.

"Аз имам своята позиция и съм я заявявал много ясно с риск да не се харесам на ръководството (на БСП - б.р.)", каза Миков по адрес на вътрешните противоречия в БСП.

За Миков войната срещу Сергей Станишев и поведението на Корнелия Нинова, което той определи като "самоцел" лидерът на Партията на европейските социалисти да не е в листата, са ненужни.

"Става въпрос за някакви лични неща. Не мога да намеря сериозните аргументи (за опитите за изключване на Станишев - б.р.)", допълни той.

Миков каза, че афиширани евроскептици в листата на БСП няма, но присъстват "БСП критици", визирайки Иво Христов.

Според бившия лидер на БСП председателят на партията носи отговорност за представянето на евроизборите, тъй като "поне 15 от 17-те кандидати са предложени от нея".

Целия разговор с Михаил Миков гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ВМРО занесоха пръст от всички краища на страната в църквата „Св. Никола“
От ВМРО занесоха пръст от всички краища на страната в църквата „Св. Никола“
Ученици и учители погледнаха 140 години назад в открит урок по Конституция
Ученици и учители погледнаха 140 години назад в открит урок по Конституция