НОВИНИ

Микоши гостува в столицата по повод японския ден на бойните изкуства

Японско шествие по повод японските дни на културата се провеждат в столицата. По повод празника на японските бойни изкуства ще бъде представен Микоши. Какво представлява Микоши и какво можете да видите на празника на японските бойни изкуства, вижте в прякото включване на Стефан Попов.

bnt avatar logo
от Стефан Попов
09:59, 19.10.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По повод 110-та годишнина от съюза между София и Токио, както и в чест на юбилейния празник на японските бойни изкуства, в столицата се провежда фестивал на японските бойни изкуства и култура. В негова чест за пръв път идва Микоши, който е създаден преди 50 години в чест на божеството на бойните изкуства в Япония.

Даниела Кънева, журналист: Микоши за пръв път идва, това е една каляска, в която е божеството на бойния дух и бойните изкуства, което е от храма Касуга в Йокохама.

Микоши ще се носи от около 20 души. Божеството е част от шинтоизма, а каляската е символ на фестивалите в чест на японските бойни изкуства. Микоши е връзката между божественото и земното, казва още Даниела Кънева.

Боян Жеков, организатор: Това е най-масовото мероприятие от всички 4, които правим през годината. Освен суши ще има и други японски ястия.

Според организаторите японските празници се харесват от българите, защото все повече от тях се увличат към източната култура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соломон Паси: Европа, светът и България нямат лидери
Соломон Паси: Европа, светът и България нямат лидери
Едва 13 са донорите у нас тази година
Едва 13 са донорите у нас тази година