НОВИНИ

Михаил Миков: Ние не сме против да се изнасят фактите около КТБ

Случаят с КТБ и списъците със сумите на партиите в тях са "режисирана подредба". Коментарът е на председателя на БСП Михаил Миков в студиото на "Денят започва". Според него, това води до дестабилизация на държавата и нови избори. Той заяви, че е наясно и знае къде БСП държи парите си. "Темата за влоговете на БСП-Варна в КТБ е лъжа и манипулация. Крайно време е синдиците да излязат и да опровергаят тази информаця", каза Миков. По думите му, унищожаването на институциите в България върви с пълна сила. И ние не сме против да се изнасят фактите около КТБ, само че те трябва да се изнасят много внимателно и само истината, а не по такъв начин, който манипулира и създава различни обществени нагласи.

михаил миков сме против изнасят фактите около ктб
bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 11.02.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

По думите на Миков, очевидно е, че синдиците на КТБ са били назначени по времето на това управление и са пряка функция на изпълнителната власт. Те не се назначават от Народното събрание.

"Това подкопава доверието към институциите в България и непременното съмнение за някаква политизация. Ударът е в доверието, доверието на хората във всичко и във всички, включително и в партиите. Такъв процес на омаскаряване на партиите тече през последните 15-на години в България, за да се компрометират партиите, политици и такива случки, грешки са удобен повод за пореден път да се внушава на гражданите, че партиите са лоши, че политиците са непременно разбойници. Средства, които са преминавали през дадена сметка. В години, когато тази банка е имала лиценз, като всички останали банки е функционирала. И след като се показаха тези сметки, може би е по-добре да се свали банковата тайна и да започнем коментар на парите по сметки в банките", каза още Михаил Миков.

Вижте пълния запис в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев: Надявам се да стане ясна цялата истина около КТБ
Димитър Главчев: Надявам се да стане ясна цялата истина около КТБ
Калин Каменов призова врачани да дават гласност на проблемите си
Калин Каменов призова врачани да дават гласност на проблемите си