Вчера беше поискана и получена оставката на социалния министър Бисер Петков. "Социалната политика е тежкият проблем в България. Социалните разходи от БВП, като съотношение, ние сме далеч под средното на Европа", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бившият лидер на БСП Михаил Миков. По негово мнение едно дясно управление няма как да даде повече за социални дейности. Освобождаването на министърът той определи като "изпускане на пара".

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Миков смята, че трябва време, за да се видят действията на новия главен прокурор, да се види до колко ще има промени във функционирането на прокуратурата.

Михаил Миков: С интерес ще следя действията става въпрос за действия, които са свързани с една сфера, която ни наблюдава светът и Европа - борба с престъпността и корупцията.

Според него по отношение на съдебната власт ние постоянно правим промени, очаквайки, че промените сами по себе си променят нещо.

Михаил Миков: Усещането за справедливост е много тънка работа. Но в едно общество, раздирано от дълбоки неравенства, трудно се постига справедливост, дори и когато става въпрос за законосъобразни решения.

Той обясни, че не вижда нищо неестествено в това Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ. Според него не бива да се забравя, че той има, освен седемте години начело на прокуратурата, и дълга съдийска кариера, свързана с гражданското право.