НОВИНИ

Микробус с пътници се обърна край село Припек

Катастрофа със 7 ранени край варненското село Припек. Четири жени са в тежко състояние. Шофьорът, на 70 години, загубил управлението над междуградския микробус номер 43, той се преобърнал в канавката.

bnt avatar logo
от И. Георгиева, Н. Чавдаров
16:20, 30.04.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Всички ранени са в стабилно състояние без опасност за живота им. Две от жените са в реанимация с множество фрактури на прешлените и ребрата. Една от тях ще бъде оперирана утре. Двама от другите пътници са в гръдна хирургия. Останалите трима, пътували в микробуса, бяха изписани днес.

;

Катастрофата е станала малко преди 12 на обяд. Микробусът се движел от село Припек към град Аксаково. Собственикът на фирмата, превозвала пътници, Антраник Шакарян, каза, че по думите на шофьора друго превозно средство пресякло пътя на автобуса.

Водачът рязко свил вдясно, което е причина за преобръщането в канавката. Тази версия е потвърдена и от пътниците в микробуса. До късно следобед близки на пострадалите в катастрофата чакаха пред Спешния център в болницата.

В микробуса е пътувала бременна жена, която е с леки наранявания, но в силен шок. Пострадала в катастрофата твърди, че в микробуса не е имало обезопасителни колани.

Шофьорът на микробуса е помагал на пострадалите пътници до пристигането на първата линейка.

Собственикът на фирмата превозвач заяви, че автобусите минават технически преглед всеки ден, а шофьорите се проверяват преди първия курс за деня. Причините за катастрофата се изясняват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Артекс” обжалва заповедта за спиране строежа на „Златен век“
„Артекс” обжалва заповедта за спиране строежа на „Златен век“
24-часова транспортна стачка е обявена в Гърция на 1 май
24-часова транспортна стачка е обявена в Гърция на 1 май