НОВИНИ

​Микробус връхлетя на спирка на градския транспорт в София

Микробус връхлетя на спирка на градския транспорт в София след удар в трамвай. При инцидента пострадаха девет души, които са пътували в микробуса. Като по чудо няма тежко ранени. Причините за катастрофата все още се изясняват. Проверява са дали ватманът не е допуснал груба грешка при управлението на трамвая. Той се е движел по линия 11 между кварталите Илиянци и Княжево.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:18, 22.01.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Инцидентът е станал около 7:30 часа сутринта на кръстовището на булевардите "Никола Петков" и "Цар Борис Трети".

Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт: Има данни, че ватманката не е спряла на спирката, която е непосредствено преди произшествието и съответно е ударила този микробус. Повлякла го е пет-шест метра.

След силния удар микробусът връхлетял спирката на градския транспорт, която се намира в обратната посока. Като по чудо в този момент не е имало хора.

Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт: Късмет е, че преди това е минал трамвай и хората са се качили и на практика не е имало никой на спирката.

В микробуса са пътували строителни работници от Търговище. Двама са откарани за преглед във ВМА, седем в "Пирогов". Пътниците в трамвая са се отървали без наранявания.

Христо Стойчев, травматолог в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов": Става въпрос за пациенти на млада възраст - повърхностни травми по крайниците и охлузвания по тялото. Един човек остава на болнично лечение поради сериозността на увредата си, а именно счупване на таза.

От Столичния електротранспорт заявиха, че трамваят е бил управляван от млада ватманка със стаж само около три месеца. Проверките показват, че правилата за почивка са спазени, техническите изисквания също са били изрядни.

Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт: Това е някаква грешка, която става много рядко, вероятно объркване на педали или нещо от този сорт. За съжаление става.

Разследването на инцидента продължава. От Столичния електротранспорт заявиха, че ватманката ще бъде санкционирана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един пострадал остава в Пирогов след тежката катастрофа между трамвай и микробус
Един пострадал остава в Пирогов след тежката катастрофа между трамвай и микробус
В „Още от деня“: Как да се изучава комунизмът в учебниците по история?
В „Още от деня“: Как да се изучава комунизмът в учебниците по история?