НОВИНИ

Микропивоварна в заведение

Конкуренцията между заведенията става все по-голяма. За да привличат клиенти, те се опитват кухнята им да предлага нещо различно. Малцина обаче се опитват да формират собствена клиентела с разнообразието от различни вкусове бира. В едно заведение във Варна са стигнали и по-далече – изградили са инсталация за производство на пиво по чешка рецепта и предлагат собствена марка.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов / Деян Овчаров
13:20, 29.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В по-развитата част на Европа заведенията със собствени марки бира не са нещо ново. Наличието на микропивоварна, в която се произвежда уникално пиво, печели верни клиенти. В България тази практика е все още непозната. Но вече има заведения, които са вложили в инсталации за производство на собствена бира.

Валентин Лазаров, пивовар: "Предимството да има едно заведение собствена бира е, че това е най-прясната бира, най-истинската за мен и най-свежата."

Инвестицията в собствена микропиворана не е малка. Необходимо е определено оборудване, с което точно да се спазва технологията на производство на бира.

Валентин Лазаров, пивовар: "И като влезеш в заведението, когато се вари, то не е всеки ден – в седмицата един път се случва два дена подред, и ароматът, който се носи в заведението, е невероятен."

Съставките са единствените възможни, за да се получи качествено пиво – малц, вода, хмел и мая. Трайността в съдовете за съхранение е около 6 месеца.

Валентин Лазаров, пивовар: "Основното, което е, че при нас дрождите, маята, те не се убиват, те си остават. Оттам идва и качеството на бирата, както при киселото мляко. А при другите те се убиват, за да имат трайност една година, година и половина."

Наличието на собствена микропиворана е и атракция за клиентите на заведението, защото на място те могат да станат свидетели как бирата им тръгва от залагането на продуктите, за да стигне до халбите им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ пуска в обращение сребърна монета за председателството
БНБ пуска в обращение сребърна монета за председателството
Нападение срещу църква в Кайро
Нападение срещу църква в Кайро