НОВИНИ

Микросметища се появиха в гора край Варна

Зрители сигнализираха за пет микросметища в гората до Телевизионната кула край Варна. Там са изхвърлени строителни и битови отпадъци. Живеещите в района се притесняват, че ако не се вземат мерки, сметищата ще станат по-големи.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
20:00, 27.03.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Гората се намира само на 6 километра от центъра на Варна. Тук има множество екопътеки и беседки и мястото е предпочитано за разходки през почивните дни. Поляните наоколо обаче са засипани с боклуци.”

Микросметищата са само на 200 метра от вилната зона “Телевизионна кула”. Ганчо Димитров и съпругата му живеят тук от 30 години. Избрали са това мястото заради чистия въздух. Притесняват се обаче, че ако хората продължават да изхвърлят отпадъците си в гората, тя скоро ще се превърне в сметище.

Ганчо Димитров
“Идват разни от обекти, където правят, товарят разни отпадъци и ги хвърлят из гората. Ние им правим забележка, даже колко пъти ходим, караме се с тях. Даже на места, където не може човек да мине – чували, хвърлени с боклуци.”
Тодорка Денева
“Не сме видели кой изхвърля, просто явно издебват моментите, когато няма хора.”

От Община Варна се ангажираха да проверят сигнала за микросметищата. Ако отпадъците са струпани на общинска земя и пътят е проходим, ще направят всичко възможно те да бъдат почистени и извозени в най-скоро време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Една седмица и щяхме да бъдем в парламента
Христо Иванов: Една седмица и щяхме да бъдем в парламента
Бездомен мъж от София вече има личен лекар след репортаж на БНТ 2
Бездомен мъж от София вече има личен лекар след репортаж на БНТ 2