Във Великобритания тече поредният процес на политическо самоубийство на елита в британския парламент, тъй като от векове царува двуполюсен политически модел, а създаването на нова група, даже от независими депутати, означава допълнително разбиване на това мнозинство.Това заяви бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев в сутрешния блок на БНТ.

Вижте още във видеото:

Според Керемедчиев Тереза Мей разчита на подкрепата на 10 парламентаристи от ирландската партия, но ако още продължава този отлив и разцепление, даже с подкрепата на ирландската партия тя няма да може да прокарва никакви свои идея или решения през британския парламент. Той допълни, че, за съжаление, Тереза Мей отива с празна кошница в Брюксел, защото няма какво повече да поиска от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Милен Керемедчиев: В момента вървим към абсолютно замиране на възможностите за решение на Брекзит в британския парламент. Проблемът идва от твърдата граница между Ирландия и Република Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.
Без резултат приключи срещата между Тереза Мей и Юнкер

Без резултат приключи срещата между Тереза Мей и Юнкер

Без резултат приключи поредният тур от преговори между Лондон и Брюксел по въпросите за Брекзит. Британският премиер Тереза Мей пристигна днес за срещ...

Бившият заместник-министър припомни, че Северната Ирландия дълги години е имала проблеми със своята независимост, извършвали са се атентати, но в крайна сметка се е достигнало до крехък мир. Според него британците не желаят отцепване на Северна Ирландия, защото по този начин мирът отново ще е застрашен. Той каза, че няма как да има отворена граница между страна членка на ЕС и държава, която е излязла от него, защото няма как свободно да преминават стоки и услуги без никакви ограничения.