НОВИНИ

Милен Михов призова за наказание срещу ученика, който преби учител

Без активното отношение на родителите проблемът с агресията в училището не може да бъде решен. Това заяви в "Още от деня" зам.-председателят на комисията по образованието и науката Милен Михов. Според него проблемът може да бъде решен с усилията на училището, учениците и родителите. За съжаление, една част от родителите имат недостатъчно добро отношение към този проблем, смята Михов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 20.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Още
Милен Михов, зам.-предс. на комисията по образованието и науката: Имам прекалено оптимистична представа за насилието в училището и тя се основава на две мои разбрания. Първо, училището не генерира насилие. Миналата седмица излезе едно проучване, което показва, че само 18% от децата се притеснява от насилие в училище, което е далеч по-малко от страха от провал или изкарването на двойка. Един голям процент от децата около 90% си харесват и си обичат учителите. Агресията естествено се привнася отвън и ако гледаме на агресията на улицата и агресията в училището, все пак училището пази децата ни от агресията. Много е трудно да се изолира училището от агресията. Далеч съм от мисълта, че това може окончателно да бъде решено. Но това изисква усилията на училище, ученици и родители.

Михов коментира и днешния случай на агресия в Садово, където ученик преби учител.

Милен Михов: Мисля, че освен училището трябва да се намесят и органите на правораздването. В дадения случай говорим за деца, които са в близост до пълнолетието, които са си давали сметка какво са правили и това в никакъв не трябва да бъде подминато, а трябва да бъде наказано.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общината аргументира асфалт за активните ленти на Дондуков
Общината аргументира асфалт за активните ленти на "Дондуков"
Нов мигрантски маршрут през Черно море?
Нов мигрантски маршрут през Черно море?