НОВИНИ

Милиардерът Марк Бениоф купи списание "Тайм" за 190 милиона долара

Милиардерът Марк Бениоф, съосновател на американската технологична група Сейлсфорс (Salesforce) купи сп. "Тайм" за 190 милиона долара, предадоха световните агенции.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:16, 17.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
милиардерът марк бениоф купи списание тайм 190 милиона долара

Досегашният собственик на изданието, компанията Мередит корп. (Meredith Corp.), обяви, че е продала "Тайм" на Бениоф, пионер в облъчната технология и съпругата му за 190 милиона долара в брой.

Бениоф придобиват "Тайм" като семейно капиталовложение и сделката няма нищо общо с групата Сейлсфорс, на която Марк Бениоф е главен изпълнителен директор и съосновател, се подчертава в комюникето на американската медийна група и на Мередит.

Господин и госпожа Бениоф няма да участват в дейностите на списанието, нито при вземането на издателските решения, които ще останат в ръцете на досегашния ръководен екип на "Тайм", уточнява Мередит.

Сделката се очаква да бъде приключена до 30 дни.

Миналата година Мередит купи за 2,8 милиарда долара издателската компания Тайм инк (Time Inc), на която принадлежат десетки медии, сред които списанията "Тайм", "Форчън" и "Пипъл". Според данни на в. "Ню Йорк таймс" в сделката са участвали братята милиардери Чарлз и Дейвид Кох.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънският печат коментира срещата на инициативата Три морета
Румънският печат коментира срещата на инициативата "Три морета"
Златните момичета: Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн пред БНТ
"Златните момичета": Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн пред БНТ