НОВИНИ

Милош Земан призова за край на санкциите на ЕС срещу Русия

Чешкият президент Милош Земан призова да се прекратят ограничителните мерки на Европейския съюз срещу Русия, които бяха наложени заради кризата в Украйна.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:24, 21.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
милош земан призова санкциите русия

Това стана след среща с руския президент Владимир Путин в Сочи, на която двамата са разговаряли на руски език. Земан е на официално посещение в Русия с бизнес делегация и се очаква подписване на крупни договори, съобщават руски медии. Франс прес припомня, че 73-годишният Земан, известен с проруските и антиимигрантските си възгледи, ще се кандидатира за втори мандат на президентските избори в началото на януари. Ето какво каза той след срещата с Путин.

Милош Земан, президент на Чешката република: Радвам се, че растат не само износът и вносът, но се увеличават и руските туристи в Чешката република. Това потвърждава, че въпреки санкциите икономическото сътрудничество се развива. Но това не означава, че съм се примирил със санкциите. Знаете, че отдавна съм техен противник. Това засяга както санкциите на ЕС срещу Русия, така и руските санкции срещу ЕС. В един момент на това трябва да се сложи край.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп помилва две пуйки за Деня на благодарността
Доналд Тръмп помилва две пуйки за Деня на благодарността
​Италиански фотограф съди Кристо за авторски права върху снимки
​Италиански фотограф съди Кристо за авторски права върху снимки