НОВИНИ

Какво казва езикът на жестовете на Клинтън и Тръмп

В дебата Клинтън -Тръмп видяхме един много обигран политик срещу един новак в политиката и това много ясно личеше в поведението им - коментира специално за БНТ психологът проф. Антоанета Христова от БАН. С нея разговаря Цветелина Йорданова.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
19:50, 27.09.2016
Чете се за: 01:03 мин.
По света

Въпрос: Вербалните послания или езикът на тялото са по-важни за участниците в един дебат?

Проф. Антоанета Христова, Институт за изследване на населението и човека - БАН: И вербалните послания, и невербалното поведение са важни, защото знаем, че един от начините да разберем, че някой ни лъже, е когато вербалното и невербалното се разминават.

Въпрос: В дебата Тръмп-Клинтън видяхме един много обигран политик и срещу един новак в политиката ....

Проф. Антоанета Христова, Институт за изследване на населението и човека - БАН: При Тръмп личеше много повече автентичността на поведението, той показваше - както самият се хвали - своя ярък темперамент - във всеки момент на участие, на говорене. Хубавото беше, че и двете страни владееха много добре лицата си - по време на дебата те не промениха позитивното си, в голяма степен неутрално, от време - на време с усмивка - излъчване на лицето.Тръмп имаше много ясно използване на едната ръка, с леко отваряне на пръстите и с резки, отривисти движения които даже, когато беше съгласен с опонента си, даже тогава той с ръка показа знака "не", докато казваше "да" с думи, което показва, че вътре в него борбата и противопоставянето бяха много по - силни, отколкото умението му да се овладее.

Въпрос: Защитата и нападението - кой от двамата балансираше по-добре между двете по време на дебата според вас?

Проф. Антоанета Христова, Институт за изследване на населението и човека - БАН: Въпреки че той се стараеше да бъде генерално атакуващ, тоест стратегически да атакува това как тя е управлявала до този момент, което е стратегическа атака и трудно се излиза от нея, тя няколко пъти влезе в позицията на оправдаване, като бързо излизаше от нея.

В крайна сметка точно привържениците на другата партия оцениха Клинтън като победител в този дебат, но това все още нищо не значи, тъй като предстоят още две такива боксови срещи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоний Гълъбов: Загубата на перспектива може да доведе до радикализация
Антоний Гълъбов: Загубата на перспектива може да доведе до радикализация
Повече момичета искат да учат „Национална сигурност“
Повече момичета искат да учат „Национална сигурност“