НОВИНИ

Минералната баня в Красново отново работи

Минералната баня в хисарското село Красново отново работи. Прекратена концесия и последвали съдебни дела затвориха обекта за повече от година.Общината вече влезе във владение. Намеренията ѝ са балнеолечението в малкото населено място да се развива.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
21:09, 08.03.2019
17468
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Банята в село Красново е построена през 1928 г. с безвъзмездния труд на местното население. За времето си е била изключително съоръжение, проектирано от италиански архитект.

Костадин Костадинов, касиер в банята: Тя си е най-хубавото тук в района с тази минерална вода. Вчера имаше бая народ. Събота и неделя има повече.

Минералният извор е само на 100 метра от банята. Водата извира с температура от 52 градуса и е силно лековита. Помага най-вече при ставни заболявания.

Георги Петков: Преди седмица си бях ударил крака и като се кисна всеки ден тук, кракът ми мина направо. Водата помага и за бъбреци, и за жлъчка.

Хората тук се надяват Красново отново да се превърне в посещаван курорт, какъвто е бил в миналото, защото сега туристите често подминават селото на път за Хисаря.

Цвятко Истилянов, кмет на село Красново: Ако заработи с темповете, с които е работил преди, това означава, че ще се осигурят много работни места, ще имат живот в селото.

Инвеститори вече са проявили интерес към закупуването на двете стари почивни станции в района на банята. В близост се строят и къщи за гости.

Стоянка Маринова, служител в спа-център в Красново: Банята ще помогне да има по-голяма посещаемост. Заради минералната топла вода.Страхотно място е за отдих, спокойствие, релакс.

Около минералната баня има голям парк с площ от 96 дка и близо 40 вида дървесна растителност. Мястото ще бъде разчистено и облагородено. Ще се търсят и средства за ремонт на пътя, водещ до банята.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дончев: Икономическият ни модел е изчерпан - трябва да минем на по-високо ниво
Дончев: Икономическият ни модел е изчерпан - трябва да минем на по-високо ниво
Рок баби на 70 станаха музикална сензация
Рок баби на 70 станаха музикална сензация