НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Предстои да се обезопаси най-опасната цистерна в Хитрино

Всички цистерни в Хитринио са източени до технологичното ниво, което е възможно, заяви на днешния брифинг вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова. Предстоят две важни фази в работата през днешния ден.

bnt avatar logo
от БНТ
08:02, 14.12.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Първото е тампониране на най-опасната цистерна, от която продължава да им изтичане на газ. Работата по тази задача е рискова и затова кризисният щаб е направил план за минимизиране на рисковете.

След това има пълна готовност за извеждане на най-крайните цистерни, каза Бъчварова.

Предстои разтоварването на фургоните, които в момента са пристигнали в Тимарево.

Първата задача според гл. комисар Николай Николов е да се продължат стриктно мерките за безопасност, т.е. да ограничат до минимум влизането на външни лица в селото.

Гл. комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН: Често ни провокират под формата на външни експерти се опитват да влязат. Да влияят на нашите хора включително и със съвети. Такова нещо е недопустимо.

На второ място, всички автомобили ще бъдат прехвърлени в южната част.

Главният секретар на МВР заяви, че все още има опасност. Нивото на застрашеност чувствително падна, но все още има опасност за живота на хората в периметъра. Нека никой не се опитва да пробива блокадата, защото има опасност за живота му, предупреди Костов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обраха пощенския клон в село Липен
Обраха пощенския клон в село Липен
Митрополит Антоний: Творете добро!
Митрополит Антоний: Творете добро!