НОВИНИ

Министерството на културата търси зала за ансамбъл "Филип Кутев"

Министерството на културата ще се опита да намери зала, в която ансамбъл "Филип Кутев" да представя своите спектакли. Това стана ясно след среща между зам.-министъра на културата Боил Банов, директора на ансамбъла Елена Кутева и ръководството на Българската музикална асоциация. Ансамбълът от своя страна до две седмици ще представи стабилизационен план.

Айше Сали
от Айше Сали
18:17, 15.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Елена Кутева обясни, че в момента съставът подготвя концертна програма за цялата година. През есента ансамбъл "Филип Кутев" ще има редица мащабни представления. До днешната среща се стигна, след като стана ясно, че ансамбълът е натрупал над 400 хил. лв. задължения.

В началото на февруари Министерството на културата реши да поеме разходите като в замяна бъде изготвен на стабилизационен план, който да позволи "Филип Kутев" да съществува при сегашните правила за финансиране.

Елиянка Михайлова, старши експерт в Министерството на културата: "Министерството на културата не стои срещу ансамбъла, а стои зад него. Затова всички тези мерки, които те ще ни представят, министерството ще застане зад тях и ще поеме ангажименти дори да им помогне."

Проф. Елена Кутева, директор на ансамбъл "Филип Кутев": Тази глътка въздух, която ни се даде, е много важна за нас, защото тя ни даде възможност да стъпим на краката си. Изяснихме по какъв начин може да намерим изход чрез някаква зала, която периодично, без да правим разходи, да присъстваме."

Павлина Величкова, изпълнителен директор БМА: "За нас беше много важно да изясним".

Реалната позиция на Министерството на културата, която аз отчитам като изключително конструктивна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравната карта няма да закрива болници
Здравната карта няма да закрива болници
Учители от Враца подкрепиха новите програми
Учители от Враца подкрепиха новите програми