НОВИНИ

Министър Ангелкова инспектира чистотата на плажовете и морската вода

Започна почистването на коритото на река Хаджийска, за която миналата година имаше сигнали, че водата е замърсена. Чистотата на плажовете и морската вода по Южното Черноморие инспектира министърът на туризма Николина Ангелкова.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:36, 15.05.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Река Хаджийска минава през териториите на няколко общини, пресича курортния комплекс и се влива в южната част на плажа на Слънчев Бряг. След сигналите за замърсяване и лоши показатели на водите и направените предписания от екоинспекцията, вече втори месец тежка техника почиства руслото на реката.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Действията по почистването, които се извършват и на които срокът им е до края на май, дават своя резултат и състоянието на реката е значително по-добро, даже отлично бих казала, тук на устието. Всъщност се надяваме, че този летен сезон няма да имаме тези проблеми, свързани с неприятните миризми, които се носеха и за които имахме сигнали.

Екоинспекторите ежедневно контролират почистването и вземат проби както от реката така и от морската вода в района на устието.

Инж. Тонка Атанасова, директор на РИОСВ - Бургас: Пробите, които са взети от колегите от Регионалната здравна инспекция показват, че качествата на водата са отлични за къпане.

По-късно днес проверяващите ще се запознаят със състоянието на пречиствателните станции в Равда и Бургас, както и с готовността на плажовете за старта на активния летен сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абитуриенти от Испанската гимназия в София избраха да са с тениски на бала
Абитуриенти от Испанската гимназия в София избраха да са с тениски на бала
Международният фестивал Велко Кънев започна в Тополовград
Международният фестивал "Велко Кънев" започна в Тополовград