НОВИНИ

Министър Ангелкова инспектира водата и плажовете по Черноморието

Проверка на качеството на морската вода и чистотата на плажовете. Акцията започна от Северния плаж на Слънчев бряг. Министърът на туризма, заедно с еко и здравни инспектори установиха, че качеството на морската вода е отлично, пречиствателните станции работят добре и плажовете са чисти.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
21:06, 19.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

До момента общо 63 са направените проверки за качеството на водата в Черно море, заяви министър Ангелкова. Заедно с директорите на Екоинспекцията и Здравната инспекция, тя на място се запозна с условията, при които туристите ползват плажа и морето.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Това, което е важно за нас, е да дадем на хората спокойствието, че водата е чиста и че могат съвсем спокойно да се къпят в Черно Море.

Проверката днес е показала, че всички плажни заведения в „Слънчев бряг" заустват своите отпадни води в специалната канализация и няма замърсявания нито по пясъка, нито в морето.

Д-р Георги Паздеров - директор на РЗИ-Бургас: Пробите, които са изследвани са 223 от началото на годината. Проверени са 83 плажа и 47 зони за къпане. В 48% от тях сме установили отлично качество на водите и в останалите 52% сме установили добро качество.

Министър Ангелкова заяви, че в Слънчев бряг концесионерите спазват стриктно изискванията на Министерството на туризма и няма нарушение на схемите за преместваеми обекти, а свободните зони също са по норматив. Активните проверки за чистотата на плажовете и морската вода ще продължат до края на активния летен сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският писател Салман Рушди в специално интервю за БНТ
Британският писател Салман Рушди в специално интервю за БНТ
Хора с двигателни увреждания без достъп до морето
Хора с двигателни увреждания без достъп до морето