НОВИНИ

Министър Ангелкова: Очаква се ръстът на германски туристи у нас да надхвърли 50%

Очаква се тази година ръстът на германските туристи у нас да надхвърли 50%. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя участва в конференция на тема "Eвропейски стандарти за туризма в България". В дискусиите се включиха и представители на фондация "Конрад Аденауер".

bnt avatar logo
от Петя Иванова
07:03, 29.06.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

През последните две години ръстът на немските туристи у нас достигна 47%. Само през миналата година страната ни са посетили близо 900 000 гости от Германия.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Знаете, че немският пазар е ключов за България. Трето място за миналата година по отношение на чуждестранните туристи, които посещават нашата страна и първо място по отношение на летния туризъм вече две години поред.

Според Торстен Гайслер, ръководител на фондация "Конрад Аденауер", броят на немските туристи у нас може да се увеличи чрез засилване на рекламата на всички туристически продукти, които страната ни предлага.

Торстен Гайслер, ръководител на фондация "Конрад Аденауер": Много германски туристи свързват България с почивката на море, някои от тях знаят, че има възможност и за зимни спортове. Нашата задача ще е да разпространяваме в Германия информацията, че тук може не само се почива, но има възможности за балнео, СПА, конферентен и винен туризъм. За жалост те не са особено популярни в момента у нас, но смятам интересът към тях би бил много голям.

На форума беше решено 25 български ученици да специализират в Германия напълно безплатно. Там те ще се обучават 3 години в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Обмисля се и възможността за стажантски програми на наши студенти в Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се прави сладкарска декорация от вафлена хартия?
Как се прави сладкарска декорация от вафлена хартия?
Започват масови проверки по язовирите и реките
Започват масови проверки по язовирите и реките