НОВИНИ

Министър Ангелкова разпореди проверка на плажа Иракли

Министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди да бъде извършена проверка на плажа Иракли, съобщиха от Министерството на туризма. Представители на ведомството са направили днес оглед на плажната ивица, който показа, че няма поставени плажни принадлежности и не се събират такси от туристите. Поводът за инспекцията е разпространена информация в интернет, че на Иракли се събират пари от туристите за ползване на чадър и шезлонг.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:22, 12.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
министър ангелкова разпореди проверка плажа иракли

Докладът на служителите на министерството от огледа на място показа, че разпространените снимки с табели с цени не са разположени на Иракли, а на плажа Вая, който е в близост до него. Ивицата там е отдадена под наем и има одобрена схема за поставяне на плажни принадлежности.

Съгласно събраната информация чадър и шезлонг се предоставят на туристите срещу 6 лв. за брой, а цената с включена храна и напитки е 36 лева. Предстои да бъде заснета плажната ивица, за да се установи дали се спазва одобрената схема за поставяне на плажни принадлежности и дали са осигурени 50 процента свободна зона, но сега на мястото има поставени не повече от 25 чадъра.

От Министерството на туризма припомнят, че съгласно приетите промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Иракли е отделен като плаж за природосъобразен туризъм и на него се забранява всякаква търговска дейност, като ивицата не се отдава на концесия и/или под наем. Държавата вече е осигурила и водно спасяване на него, за да се гарантира безопасността на туристите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Визовият режим няма да отпадне на 1 юли, призна турският министър за ЕС
Визовият режим няма да отпадне на 1 юли, призна турският министър за ЕС
50 души са убити при атаката в нощен гей клуб в Орландо
50 души са убити при атаката в нощен гей клуб в Орландо