НОВИНИ

Министър Ангелова ще съди бивш зам.-министър на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще съди бившия зам-министър с този ресор Бранимир Ботев. Причината - Ботев обяви, че трима маскирани се опитали да нападнат къщата му късно снощи и това било опит за сплашване заради интервю, в което той остро критикувал Ангелкова.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:10, 17.08.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Заради казуса с нападението, във Варна по спешност пристигна главният секретар на МВР Младен Маринов. НФСБ също се намесиха в спора, като в писмена позиция поискаха да се разследват политическите и икономическите мотиви зад нападението на Бранимир Ботев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов е категоричен, че целта на нахлуването в дома на Бранимир Ботев е била грабеж. Сигналът за случая е подаден снощи малко след 22:40 ч и полицейският екип е пристигнал след 5 минути. Въпреки бързината на униформените, все още няма задържани.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Това, което е изяснено като обстоятелства на този етап, ни навежда на основна версия, че е опит за кражба от частен имот.

Един човек с прикрито лице е успял да проникне в къщата, друг го е чакал отвън. Няма данни Бранимир Ботев да е заплашван, заявиха още от МВР.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Естествено, всички други насоки, ако се появят такива, ще бъдат проверени и изчистени.

Версията на Ботев е, че опитът за нахлуване в дома му е заради негово интервю, в което той критикувал действията на министъра на туризма.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Още днес завеждаме дело за клевета. За мен е абсолютно недопустимо по този начин да се уронва престижа на институциите и да се създават такива внушения. Това адски много вреди на туризма.

Според директора на Областната полиция във Варна последната кражба в района на инцидента е била преди 10 дни. Проверяват се всички записи на охранителни камери, както и криминално проявените, които в този сезон действат по Черноморието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са нагласите за смяната на времето у нас?
Какви са нагласите за смяната на времето у нас?
Шофьорът, който блъсна трима младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста
Шофьорът, който блъсна трима младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста