Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова провери работата на РУ - Девин, и полицейското управление в Хаджидимово, съобщава пресцентърът на МВР. Бъчварова на място се запозна с условията, при които работят полицейските служители. Бяха обсъдени актуалната оперативна обстановки и предприетите мерки за противодействие на престъпността, се посочва в съобщението.

Хаджидимово Девин

По думите на полицаите, основен акцент в тяхната работа е ефективното противодействие на трафика на мигранти и на наркотични вещества - доходоносен бизнес, към който извършителите правят опити да се насочат, след успешните действия на държавата за пресичане на контрабандата с акцизни стоки. Затова сред приоритетните насоки на дейност е активната работа срещу засаждането на наркокултури и разпространението на наркопродукцията. Постоянно се извършват проверки.

Обиколката на министър Бъчварова е продължила с посещение на ГКПП - Илинден. Тя е придружавана от заместник-министъра на вътрешните работи Цвятко Георгиев и от комисар Деян Моллов - директор на Регионалната дирекция "Гранична полиция" - Смолян.

Румяна Бъчварова се е запознала детайлно с изградените системи за видеонаблюдение и постовете за охрана на границата. Отчетено е било, че теренът е пресечен и труден за наблюдение, но независимо от това са предприети всички необходими мерки за ефективно опазване на границата. Извършват се постоянни проверки и огледи на района. Благодарение на контактния център в Промахон активно се взаимодейства и се обменя информация с партньорските гранични служби, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че вътрешният министър Бъчварова е направила обход на граничната зона до 110-а гранична пирамида в района на село Нова Ловча.