Министърът на спорта Красен Кралев отрече възможността да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз (БФС). Това коментира той в Русе, където беше на посещение в спортни обекти, информира БНР.

Кралев поясни, че във футболните среди има достатъчно добре подготвени мениджъри, които могат да се справят със задачата да ръководят добре целия съюз.

Красен Кралев, министър на спорта: Нямам никакво намерение да се кандидатирам за президент на Футболния съюз. Казвал съм много пъти – към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Има много работа, която трябва да свърша тук, много ангажименти, които съм поел, които трябва да си ги завърша, няма кой друг да ги завърши. Така че кариерата и бъдещето ми е свързана с министерството.

Ако всичко протече по правилата и има нормален избор на председател на Изпълкома на новия конгрес, държавата ще продължи да помага на футбола, който е изключително важен спорт с голямо социално значение, като усилията ще са вложени най-вече в детско-юношеските школи, допълни Кралев.

Всички членове на Изпълкома на БФС подадоха оставки

Всички членове на Изпълкома на БФС подадоха оставки

Всички членове на Изпълкома на БФС и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков подадоха оставки. Въпреки сериозния трус в управлението на бъ...