НОВИНИ

Министър Кралев откри ледената пързалка „Юнак“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка на стадион „Юнак“. Съоръжението е собственост на НСБ, а инвестицията в него е в размер на 340 000 евро.

министър кралев откри ледената пързалка юнак
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 11.12.2018
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
„Изключително съм щастлив, че за пореден път изпълнихме свое обещание и преди Коледните празници успяхме да открием пързалката. Бяхме обещали това съоръжение, което не беше работило като пързалка от близо 30 години, да бъде възстановено, за да може възможно най-много деца да се докоснат до магията на кънките и да започнат да се занимават професионално с този спорт. Много столичани са направили първите си стъпки в зимните спортове именно тук, където беше легендарната пързалка „Дружба“, каза Кралев и покани гражданите и гостите на София да се възползват от съоръжението по време на празниците.
;

Пързалката ще бъде на стадион „Юнак“ до началото на месец март, когато ще бъде използвана за Световното първенство по шорттрек за мъже и жени в „Арена Армеец“.

„Смятам, че ако има повече такива обекти, ще имаме повече шансове да развиваме най-успешния зимен спорт за България - шорттрека“, заяви Красен Кралев.
;

Сред специалните гости на събитието бяха изпълнителният директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов, трикратната олимпийска медалистка в шорттрека и член на Управителния съвет на Българската федерация по кънки – Евгения Раданова и носителката на два бронзови медала от Зимните младежки олимпийски игри през 2016 г. Катрин Маноилова, която е и голямата ни надежда за успешно представяне на предстоящото Световно първенство по шорттрек.

;

„Тук е мястото, на което направих своите първи стъпки в спорта преди много години и съм изключително развълнувана да стъпя отново на ледената пързалка. Надявам се по моя път да тръгнат много бъдещи млади шампиони. Една от тях – Катрин Маноилова е днес сред нас. Пожелавам й успех и се надявам всички да дойдете през месец март на Световното първенство по шорттрек за мъже и жени“, каза Евгения Раданова.

На пързалката ще има професионални треньори, които да дават уроци на начинаещите. Осигурени са чисто нови кънки, които ще бъдат отдавани под наем. В делничните дни ще има часове, в които деца до 12-годишна възраст ще могат да се възползват от пързалката безплатно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският парламент ще гласува сделката за Брекзит на 21 януари
Британският парламент ще гласува сделката за Брекзит на 21 януари
EП гласува резолюция за пълното приемане на България и Румъния в Шенген
EП гласува резолюция за пълното приемане на България и Румъния в Шенген