НОВИНИ

Министър Красимир Вълчев поздрави ученици, учители и родители за 15-ти септември

15-ти септември е! Днес в българското училище бие звънецът на първия учебен ден. Първокласниците тази година са близо 75 хиляди и 500. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, областният управител на Враца Малина Николова, кметът на Враца Калин Каменов и директорът на НУ "Св. Софроний Врачански" Антоанета Сиракова откриха обновената сграда на училището.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова БТА
12:01, 15.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
Още
Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Образованието е това, което ще ни помогне да се справим с най-важните предизвикателства на развитието ни и ние всички държавните институции, семейството, родителите и училищата трябва да направим така, че всички деца да бъдат ефективно включени в образователната система да осигурим равен достъп, да насърчим децата да се обучават и да имат по-високи постижения. И трябва да убедим всички родители, всички деца колко е важно образованието за техните житейски възможности.
;

Ремонтът е извършен със средства, отпуснати от министерството по проект на Общината „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност”. Книга с история на училище подариха деца на министър Вълчев и му показаха препис на "История Славянобългарска", направен от 100 възпитаници на школото по повод 100-годишнината му. В първия учебен ден 415 деца ще прекрачат прага на училището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българското училище - все по атрактивно
Българското училище - все по атрактивно
Премиерът Бойко Борисов поздрави учениците и учителите с първия учебен ден
Премиерът Бойко Борисов поздрави учениците и учителите с първия учебен ден