НОВИНИ

Министър Нанков: България ще има тол система, поел съм ангажимент

България ще има тол система, поел съм ангажимент и това е основна цел, заяви пред журналисти в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той отбеляза, че вече има движение по въпроса - подадени са шест оферти за обществената поръчка. Има и три жалби, заради които трябва да се изчака решението на КЗК. Ако това решение е в полза на АПИ, продължаваме с разглеждането на офертите, заяви министърът.

bnt avatar logo
от БТА
11:49, 26.05.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
министър нанков българия тол система поел съм ангажимент

Срокът за изпълнение на договора е 19 месеца - седем месеца за внедряване на смесената система - тол такса и електронна винетка, и 12 месеца за изпитване, оценка на ефективността и корекция, ако има пропуски, обясни Нанков. Нито стотинка от джоба на данъкоплатеца няма да се изразходва на етапа внедряване на тол системата, това ще става за сметка на инвеститора, допълни министърът.

България не е страна с петролни залежи, нашият петрол е нашето геостратегическо положение - пет от 10-те паневропейски транспортни коридора минават през нашата територия, заяви Нанков. В същото време, по думите му, България е най-евтината страна за транзитен трафик, основно тежкотоварен, и е крайно време това да се промени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парковете в Русе ще имат нови кошчета за отпадъци
Парковете в Русе ще имат нови кошчета за отпадъци
Юношата на „Берое“ Мартин Ковачев е загинал в катастрофата край Стара Загора
Юношата на „Берое“ Мартин Ковачев е загинал в катастрофата край Стара Загора