НОВИНИ

М​инистър Нанков направи първа копка на нов корпус на УНСС

Министър Нанков направи първа копка на нов корпус на УНСС, чието строителство се съфинансира от ОП „Региони в растеж“. Близо 4,5 млн. лв. е предоставеното от програмата съфинансиране за изграждане на нов корпус на университета.

м​инистър нанков направи първа копка нов корпус унсс
bnt avatar logo
от БНТ
15:58, 17.05.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

На празника на Университета за национално и световно стопанство даваме начало на изпълнението на един от най-смислените проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Малко над 40 млн. лв. са средствата от нея, с които ще бъдат подкрепени висшите учебни заведения в страната, като проектът на УНСС е най-големият.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на церемонията, на която беше направена първа копка на строителството на нов корпус на едно от най-старите висши училища у нас.

Церемонията е част от програмата, с която се отбелязва 97-та годишнина на университета.

Регионалният министър подчерта в изказването си, че проектът ще даде възможност на настоящите и бъдещите студенти да обитават и да използват една по-модерна учебна среда. Той се обърна към строителите с пожелание за успешна, качествена и изпълнена в срок работа и призова академичния състав и възпитаниците на университета към търпение в процеса на изпълнение на строителството. Николай Нанков изрази убедеността си, че след реализацията на проекта, който ще продължи малко повече от 2 години, ще бъде построена най-модерната част на Университета за национално и световно стопанство.

Изграждането на нов корпус към висшето учебно заведение е един от най-мащабните проекти за обновяване на образователната инфраструктура, който ще се реализира със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Общата стойност на инвестицията е над 11,7 млн. лева, от които приблизително 4,5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ от програмата. С тези средства ще се подобри материално-техническата база на един от най-авторитетните икономически университети в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обществената поръчка за изпълнител на тунел „Железница“ ще бъде на три позиции
Обществената поръчка за изпълнител на тунел „Железница“ ще бъде на три позиции
Задържани са 16 чужденци, преминали нелегално границата
Задържани са 16 чужденци, преминали нелегално границата