НОВИНИ

Министър Николай Петров поздрави медиците по повод Деня на българския лекар

Министърът на здравеопазването Николай Петров поздрави медиците по повод Деня на българския лекар, предаде пресцентърът на здравното министерство. "За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по повод нашия професионален празник - Деня на българския лекар - 19 октомври.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:19, 19.10.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още
министър николай петров поздрави медиците повод деня българския лекар

Днес почитаме паметта на Св.Йоан Рилски Чудотворец - светец, посветил живота си на това да лекува хората и по тази причина избран за покровител на българските лекари.

Да помагаш на нуждаещия се, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш живот е мисия, за която човек трябва да се чувства призван. Медицината не е обикновено образование, което трябва да се завърши, за да се придобие специалност, тя е усещане, дълг и начин на живот.

Ето защо вярвам, че всички ние, положилите Хипократовата клетва, сме го направили с ясното съзнание, че се отдаваме на грижите за здравето на нашите съграждани, въпреки трудностите, с които се сблъскваме и въпреки саможертвите, които неминуемо правим.

Всички, които работим в системата на здравеопазването, знаем за незавидното състояние, в което тя се намира, но съм убеден, че с общи усилия и воля за промяна ще успеем да се справим с предизвикателството, опазвайки и отстоявайки авторитета на лекаря.

Пожелавам ви здраве, силен дух, професионални успехи и признателни пациенти", се казва в поздравителния адрес от министър Петров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делфинариумът във Варна ще бъде напълно обновен
Делфинариумът във Варна ще бъде напълно обновен
Една лекарка се грижи за жителите на 32 населени места
Една лекарка се грижи за жителите на 32 населени места