НОВИНИ

Министър Петкова се срещна с протестиращи миньори и енергетици от "Марица-изток"

Миньори и енергетици от „Марица-изток" излязоха на протест в защита на работните си места в Раднево. Митингът беше организиран от КНСБ. Те настояват за позиция на държавата за осигуряване бъдещото развитие на Комплекса " Марица- Изток". С простиращите се срещна министърът на енергетиката-Теменужка Петкова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 28.11.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Близо 2000 миньори излязоха на протест, за да поискат сигурност за бъдещето на комплекса. Те настояват до февруари държавата да каже какви мерки ще предприеме държавата, за да защити Мини "Марица-изток", както и да се приеме дългосрочен план до 2050 г.

Деян Дяков - председател КНСБ-ТЕЦ-2: Произвеждаме 60 процента от електроенергията през 4-те зимни месеца. Без нас държавата изпада в енергийна криза.
Теменужка Петкова - министър на енергетиката: Без централите, които работят на въглища, българската електроенергийна система не би могла да издържи. Така че да обединим усилията си да можем да направим най-доброто за България, да защитим националните интереси, да защитим работните места на хората и съответно потребностите си от електрическа енергия.

Днес предстои среща на синдикатите и с премиера Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионери се събраха на протест пред НС
Пенсионери се събраха на протест пред НС
Влезе в сила военното положение в части от Украйна
Влезе в сила военното положение в части от Украйна