Енергийният министър Теменужка Петкова ще поиска Европейската комисия да се произнесе по аргументите на протестиращите малки производители на електроенергия от възобновяеми енергийниизточници. Това стана ясно след среща с тях в министерството днес. Производителите искат да се върнат по-високите преференциални цени на тяхната енергия. Те бяха отмемени с аргумент, че ВЕИ-тата веднъж са получили европейско финанисране при изграждането им и ако и цените им са преференциални, то се получава двойно финансиране. Двете страни обаче не стигната до съгласие кое е двойно финансиране и кое не.

Красимир Стефанов, производител на енергия от възобновяеми източници: Ние сме получили не финансиране, а безвъзмездна финансова помощ. Ние сами сме си финансирали инвестицията, след което сме получили безвъзмездна финансова помощ. Това не е финансиране.
Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Интересно какво е след като някой дава едни пари и не очаква от теб да ги върнеш, за да изградиш определена инвестиция, какво е това?