НОВИНИ

Министър Петкова ще се допита до Брюксел за малките производители на енергия

Енергийният министър Теменужка Петкова ще поиска Европейската комисия да се произнесе по аргументите на протестиращите малки производители на електроенергия от възобновяеми енергийниизточници. Това стана ясно след среща с тях в министерството днес. Производителите искат да се върнат по-високите преференциални цени на тяхната енергия. Те бяха отмемени с аргумент, че ВЕИ-тата веднъж са получили европейско финанисране при изграждането им и ако и цените им са преференциални, то се получава двойно финансиране. Двете страни обаче не стигната до съгласие кое е двойно финансиране и кое не.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
18:15, 23.05.2019
Чете се за: 00:14 мин.
У нас
Красимир Стефанов, производител на енергия от възобновяеми източници: Ние сме получили не финансиране, а безвъзмездна финансова помощ. Ние сами сме си финансирали инвестицията, след което сме получили безвъзмездна финансова помощ. Това не е финансиране.
Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Интересно какво е след като някой дава едни пари и не очаква от теб да ги върнеш, за да изградиш определена инвестиция, какво е това?
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спирки във Варна се покриха с разкази
Спирки във Варна се покриха с разкази
Започна строителството на АМ Европа от София до Калотина
Започна строителството на АМ "Европа" от София до Калотина