Наложените санкции на собственици на скандално нашумелите къщи за гости ще бъдат платени от нарушителите, а не от данъкоплатците. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева по повод решението на Върховният административен съд, който вчера окончателно обяви за нищожна методиката за определяне на санкциите по програмата за селските райони.

По думите й, нарушителите ще бъдат санкционирани заради прякото действие на регламента за селскостопанска политика приет от Европейския парламент.

Десислава Танева, министър на земеделието: Всички нарушители ще бъдат санкционирани, така както регламента го казва. Пряко се прилага. Всеки нарушител в мониторинговия период ще бъде санкциониран и санкциите ще бъдат за негова сметка, всичко останало е част от процедурата. Регламентът пряко се прилага, всички санкции ще бъдат платени от нарушителя, няма промяна в това отношение.
Проверяват всички къщи за гости, изградени с европейски средства

Проверяват всички къщи за гости, изградени с европейски средства

Главният прокурор разпореди да бъдат проверени всички 746 къщи за гости, за които са платени над 200 милиона лева европейски средства. Стана ясно, че...