НОВИНИ

Министър Тодор Танев подаде оставка

Професор Тодор Танев подаде официално оставката си като министър на образованието. Тя беше поискана от премиера, заради лошата комуникация на ръководството на министерството с обществото във връзка с новите учебни програми и възникналото от това напрежение.

министър тодор танев подаде оставка
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 01.02.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Професор Танев ще остане в екипа на Борисов, но като негов съветник. В събота премиерът даде висока оценка на досегашния просветен министър, като професионалист, ценен и в университетските и в научните среди, който владее 7 езика.

Самият Танев посочи като лично основание да приеме поканата факта, че е автор на няколко законопроекта в сферата на образованието, които предстои да бъдат приети. Все още не е ясно кой ще е новият министър на образованието. До момента от Реформаторския блок посочиха името на вицепремиера Меглена Кунева. Тя обаче няма еднозначна подкрепа от Гражданския съвет към блока на реформаторите. Именно Гражданският съвет, който е представляван от проф. Тодор Танев в коалицията, се очаква днес да се събере и да реши дали ще подкрепи кандидатурата на Кунева или ще посочи своя номинация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж под тревога. Бомбена заплаха затвори училища
Париж под тревога. Бомбена заплаха затвори училища
7 души са загинали при катастрофи в Пловдивско
7 души са загинали при катастрофи в Пловдивско