Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие в ежегодната среща по Западните Балкани на външните министри от страните в Берлинския процес в Лондон, съобщиха от външното ведомство.

В понеделник първите дипломати на Великобритания, Австрия, България, Германия, Италия, Словения,Франция и Хърватия ще изслушат шестимата си колеги от Западните Балкани. Те ще се срещнат с представители на гражданското общество и младежки групи в региона.

На срещата е поканена и Полша, която ще бъде домакин на форума през 2019 г., както и представители на ЕС и международните финансови институции.

Срещата на външните министри ще бъде последвана от форум на държавните и правителствени ръководители на следващия ден.

България се превърна в участник в Берлинския процес благодарение на стратегическия ангажимент на правителството към Западните Балкани и организираната от Българското председателство на Съвета на ЕС среща на върха, завършила със Софийските декларация и Дневен ред за Западните Балкани.

Посланията от срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София

Посланията от срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София

С ясна перспектива за развитието на Западните Балкани, но без конкретни срокове за присъединяването на страните от региона към ЕС. Това е едно от посл...