НОВИНИ

Министри и столичният кмет обсъждат мерките за сигурност по време на празниците

На пресконференция в министерския съвет в момента министрите на вътрешните работи и на транспорта както и столичният кмет Йорданка Фандъкова информират за мерките, които са предприети за сигурността на гражданите и за по малко пътни произшествия по време на коледните и новогодишни празници.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:10, 20.12.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Пресконференцията на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта и съобщенията Ивайло Московски, на регионалното развитие Йордан Нанков и на столичния кмет Йорданка Фандъкова приключи преди минути.

Пълна бойна готовност - така може да се обобщи подготовката на Столична община и всички структури, отговорни за безопасността по време на Коледно-новогодишните празници.

За да се предотвратят тежките пътни инциденти, по всички пътища в цялата страна ще има засилено полицейско присъствие, както и около всички големи търговски центрове. Целта е да се правят максимално много проверки, за да не се допусне граждани, употребили алкохол или наркотични вещества да управляват превозни средства.

Мерки за сигурност ще бъдат взети и по време на новогодишния концерт на БНТ на площад „Александър Батенберг“.

;
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Очакваме засилено излизане на автомобили, а в края на празниците - обратно. Имаме уверения, че ще има засилено полицейско присъствие по входовете и изходите на София. Важно е да имаме такова присъствие и в районите на всички големи търговски комплекси.
;
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Навсякъде по магистралите ще виждате автомобили с пуснати светлини. Превантивно да спираме тези, които искат да превишат скоростта. Ще правим проверки за наркотици и за алкохол. Това е другият бич, който води до ПТП. И на първо място тези, които карат без документи за правоспособност.


;

От петък започва продажбата на новите винетни стикери. Ще има винетки за три месеца.

Всички винетки ще важат от датата на закупуването им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейската комисия ще обсъжда дали да наложи санкции на Полша
Европейската комисия ще обсъжда дали да наложи санкции на Полша
Напрежение в Първенец, след като джип блъсна дете
Напрежение в Първенец, след като джип блъсна дете