НОВИНИ

Министрите Боил Банов и Лиляна Павлова показаха НДК след ремонта (СНИМКИ)

Министърът на културата Боил Банов и министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова показаха свършеното в НДК по време на ремонта.

Айше Сали
от Айше Сали
16:21, 18.12.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Ремонтираната зала 3 е една от най-добрите в Европа, а произведенията на изкуството в сградата вече са реставрирани. Подготвена е и режисьорската апаратна, от която БНТ ще ви направи свидетели на събитията.

До края на годината трябва да приключат и довършителните работи. Първата официална среща от календара на председателството ще е на 11 и 12 януари 2018 г. В този период в двореца ще се проведат 270 събития, от които 32 на високо ниво.

;
Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на ЕС: Тази зона е обособена, за да се използва за културни мероприятия, а след стъклата е досттъпът за делегатите, които ще участват председателството. Ще ползваме зала 6 за пресконференци,и зали 7, 8 и 9 за текущи събития, зала 3 - за пленарни заседания и зала 10 за хранене.
;
Боил Банов, министър на културата: Искам да ви кажа, че няма по-добро място в Европа, включително с тези произведения на изкуството, които сега ще видите. След реставрацията, обектът представлява нещо уникално.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледна снимка на семейството на британския принц Уилям
Коледна снимка на семейството на британския принц Уилям
7-годишното момиче от Момчилград е починало от задушаване
7-годишното момиче от Момчилград е починало от задушаване