НОВИНИ

Министрите на външните работи от Берлинския процес се срещат в Познан

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва в среща на министрите на външните работи от Берлинския процес. Инициативата беше лансирана през август 2014 г. Участници в процеса са страните от Западните Балкани и държави членки на Европейския съюз, сред които и България. В Познан са специалните ни пратеници Ирина Цонева и Илия Иванов.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:14, 04.07.2019
Чете се за: 00:19 мин.
По света

В няколко формата паралелно ще заседават външните министри, на отбраната и икономиката от страните от инициативата Берлински процес.

Днес се очаква да бъде обявено и съвместното председателство на нашата страна и Република Северна Македония. Инициативата е лансирана през 2014 г, а участници в нея са страните от Западните Балкани с големите лидери в ЕС.

Това, което реално надгражда инициативата Берлински процес извън темата за разширяването, е именно включването на младите хора, учените и бизнеса в процеса на взимане на решения.

Около 16 ч местно време външният ни министър Екатерина Захариева ще даде и официална пресконференция за решенията на форума.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Болницата в Кюстендил остава без инфекциозно отделение
Болницата в Кюстендил остава без инфекциозно отделение
Депутатите обсъждат на второ четене размера на партийните субсидии
Депутатите обсъждат на второ четене размера на партийните субсидии