НОВИНИ

Министрите на вътрешните работи от ЕС на неформална среща в Талин

Министрите на вътрешните работи на държавите-членки на Европейския съюз провеждат неформална среща в Талин, столицата на Естония. Това е първата голяма проява на естонското председателство, което стартира от 1-ви юли. От същата дата България участва в събитията като част от триото председателство, съобщиха от МВР.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:44, 06.07.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света
министрите вътрешните работи неформална среща талин

Сутрешната сесия на срещата беше посветена на темата миграция с основен фокус върху кризисната ситуация в централното Средиземноморие и най вече Италия. Разгледан беше план за действие, изготвен от ЕС, с конкретни мерки за ограничаване на миграционните потоци, разбиване на каналите на трафикантите, засилване на помощта за страните в Африка, за да укрепят капацитета си за ограничаване на миграцията и контрола на границите. Министрите бяха единодушни, че са необходими общи действия за справяне със ситуацията и оказване на подкрепа на Италия.

Министър Валентин Радев проведе кратки срещи със свои колеги - министрите на миграцията и на обществения ред на Гърция, както и с директорите на европейски агенции в областта на външните работи и убежището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонската академия на науките предупреди за „български провокации“
Македонската академия на науките предупреди за „български провокации“
България и Гърция ще изградят мултимодален коридор
България и Гърция ще изградят мултимодален коридор