НОВИНИ

Министърът на транспорта разпореди проверка на Wizz Air

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди проверка на ситуацията с пътниците на авиокомпания Wizz Air, поради зачестилите случаи на дублирани резервации, потвърдиха за БНТ от Министерството на транспорта. Десетки редовни пътници и днес бяха свалени от борда на полет до Лондон на летище София заради продадени повече седалки от наличния капацитет на унгарския превозвач.

министърът транспорта разпореди проверка wizz air
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 31.08.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

По разпореждане на Ивайло Московски ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) ще извърши проверка на ситуацията с полетите на авиокомпания Wizz Air.

Инспекторите на ГД ГВА ще извършат SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft) проверки, които обхващат безопасността на полетите, техническото състояние на въздухоплавателните средства, документацията и екипажите на превозвача, както и дали компанията е спазила своите задължения за гарантиране правата на пътниците.

Българската страна няма правомощията да извършва цялостни проверки на дейността на авиокомпании регистрирани на територията на друга държава.

ГД ГВА ще изпрати официално искане до унгарските авиационни власти, които са надзорен орган на Wizz Air, за извършване на пълна проверка на авиокомпанията и обяснение за причините за възникналата ситуация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват законността на строеж край Калиакра
Проверяват законността на строеж край Калиакра
Румен Порожанов: Реколтата за 2017 г. е изключително добра
Румен Порожанов: Реколтата за 2017 г. е изключително добра