НОВИНИ

Миньорите от Бобов дол са прекратили протеста си

Миньорите от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол са прекратили протеста си, след като са получили уверения, че до края на деня ще получат по половин заплата за м. март, съобщиха синдикалисти.

bnt avatar logo
от БТА
15:22, 12.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
миньорите бобов дол прекратили протеста

Недоволни подземни работници от нощната и от първа смяна започнаха спонтанен протест сутринта пред централното управление заради забавени плащания.

Работниците не са взимали пари и полагащите им се ваучери за храна повече от два месеца. Още снощи работниците в Бобов дол са отказали да слязат под земята и са прекарали нощта пред мината. Първата смяна днес също не отиде на работа.

Около обяд от ръководството на мината им обещаха, че ще преведат половината от заплатите за месец март до края на деня. А през следващата седмица трябва да получат и останалата сума. Дължимите заплати са около 1 млн. лв., като забавените възнаграждения за април, миньорите ще получат в началото на юни.

Трудови инспектори от Кюстендил заминаха днес за Бобов дол. Те ще проверят и ситуацията в ТЕЦ "Бобов дол", заради сигнали, че там също не се плаща редовно. Плащането в топлоцентралата вече е започнало, казаха служители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха в Дунав над два тона шаранчета
Пуснаха в Дунав над два тона шаранчета
Председателството на България на ЕС ще бъде главният приоритет на МВР
Председателството на България на ЕС ще бъде главният приоритет на МВР