Мъж загина, след като върху него се срути част от ограда на бивше военно поделение.

Хасково

Инцидентът става около 18:30 часа. Мъжът се е движел по тротоара край военния имот, когато стената пада върху него. Предполага се, че за срутването ѝ е допринесъл и силният вятър. Оградата била от години наклонена и заплашвала минувачите. Красимир бил наблизо, в момента на трагичния инцидент.

Бликзо, 10 крачки и щеше да мине човекът

Никола Колев е бивш военослужещ, с 22- годишен стаж. Част от службата му минава в това поделение.

Никола Колев: Тази ограда я познавам от 20 години. 20 години стои в едно и също положение. Никакви мерки не се взимат, да се направи нещо, да се обезопаси, да има контрол, да има охрана. За тези 20 години, ако бяха по 20 тухли свалени на година, досега нямаше да има този инцидент.

Преди години е имало друг трагичен случай край поделението, паднала е част от същата ограда.

От пресслужбата на община Хасково заявиха, че парцелът е на Министерството на отбраната и неколкократно са изпращани писма с информация за състоянието на военния имот. От Общинска служба "Контрол, обществен ред и законност" на няколко пъти са поставяли ограничителна лента, но хората я късали.

След днешния инцидент на място пристигнаха пожарникари, които обезопасиха района. Улицата беше отцепена от полиция. Следствените действия продължават.