НОВИНИ

Мирела Демирева е "Спортист на годината" за 2016 година

Лекоатлетката Мирела Демирева е победител в 59-ата анкета за "Спортист на годината" за 2016-а. Демирева събра най-много гласове в ежегодното допитване на Нове АД Холдинг сред спортните журналисти в България.

bnt avatar logo
от БТА
22:18, 20.12.2016
Чете се за: 01:02 мин.
Още
мирела демирева спортист годината 2016 година

Демирева бе отличена заради силното си представяне през годината, а кулминацията бе на Олимпиадата в Рио де Жанейро, където тя завоюва сребърен медал в скока на височина.

На втора позиция в класацията остана бронзовата медалистка от Рио в борбата Елица Янкова.

Третият най-добър спортист на България за 2016 година е сноубордистът Радослав Янков, който стана първият българин, носител на Световната купа в зимен спорт в дисциплината паралелен слалом.

Челната десетка бе допълнена от Ивет Лалова (лека атлетика), Григор Димитров (тенис), Кубрат Пулев (бокс), Боян Петров (алпинизъм), Станимира Петрова (бокс), Александър Везенков (баскетбол) и Цветана Пиронкова (тенис на корт).

За "Отбор на годината" бе избран националният ансамбъл по художествена гимнастика в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова, който взе бронзовия медал на олимпийските игри в Рио. Възпитаничките на треньорката Ина Ананиева събраха 130 точки и изпревариха убедително футболния шампион на България Лудогорец, чийто пробив в Шампионската лига се оказа недостатъчен, за да измести грациите от върха.

Олимпийският шампион от Рио де Жанейро и световен рекордьор в тласкането на гюле Ружди Ружди спечели безапелационно приза за "Спортист с увреждания" за 2016 година. Ружди остави зад себе си състезателя по тенис на маса Денислав Коджабашев.

Старши треньорката на националния ансамбъл по художествена гимнастика, който стигна до бронзовия медал на олимпийските игри в Рио, Ина Ананиева спечели за втори път приза за "Треньор на годината" в 33-тото издание на допитването, организирано от вестник "Труд".

Букмейкърът Еврофутбол връчи приза си за "Спортен талант на Еврофутбол за 2016" на джудиста Ивайло Иванов.

В анкетата "Спортист на годината" своя вот дадоха 154 действащи спортни журналисти от общо 51 електронни и печатни медии. Водещи на церемонията бяха Ивет Лалова и волейболистът Владимир Николов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намалиха присъдата на шофьора убил две деца край Лесидрен
Намалиха присъдата на шофьора убил две деца край Лесидрен
Външните министри на Русия, Турция и Иран се срещнаха в Москва
Външните министри на Русия, Турция и Иран се срещнаха в Москва