НОВИНИ

Мирослав Ненков: В някои болници има недобро разходване на обществените средства

"Оставката на генерал Николай Петров дойде след една журналистическа смела разработка. Той постъпи достойно, оттегли се без да се разправя и обяснява за един недобър журналистически материал за мен, защото не беше пълен с данни." Това каза в "Още от деня" д-р Мирослав Ненков, бивш зам.-министър на здравеопазването. Той оцени като добър изборът на Кирил Ананиев за министър на здравеопазването, защото според него познава добре здравната система.

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 10.11.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Нанков призна, че името му е било обсъждане за заместник, но неговото мнение е било категорично, че няма да остане с друг министър, който и да е той, без да има лично отношение към Ананиев, с който са в добри отношения.

На въпроса какви интереси е засегнало това журналистическо разследване той отговори следното:

Д-р Мирослав Ненков: В тези шест месеца освен текущата работа и един куп изгасени пожари (проблеми в болници) този екип на министерството на здравеопазването позатвори някои кранчета за изтичане на нашите пари по неправомерен начин. Дали този журналистически материал е плод на журналистическа решителност смелост, или изпълнена молба, ние как да кажем?

По думите му в две от болници, които са били пред разруха, в Ловеч и Враца са установени далеч от добрите бизнес практики и те са предадени на прокуратурата.

Д-р Мирослав Ненков: Няма такова нещо като лекарска мафия. Такива като мен обикновени лекари не го правят. Правят го една шепа хитреци, които са намерили начин да живеят добре от нашата система.

Той допълни, че местната власт не си мръдва пръста в една от тези болници, а дава на друга структура. Според него трябва да бъдат рязани глави за хора, които злоупотребяват с обществените пари. Според него има практики на недобро разходване на обществени средства,а "най-сладки" по думите му, са ремонтът и строителствата.

Ненков заяви, че логиката на новия бюджет в частта за здраве е да влезе и да запълни празнината в болничната помощ като се надява да се спре част от нелегалния експорт на лекарства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Бойко Борисов свика в Министерския съвет Съвета по сигурността
Премиерът Бойко Борисов свика в Министерския съвет Съвета по сигурността
Следващата седмица пускат за движение част от улица Монтевидео
Следващата седмица пускат за движение част от улица "Монтевидео"