НОВИНИ

Мишлен обяви новата си селекция за Франция

Престижният кулинарен гид Мишлен обяви най-новите ресторанти във Франция, които получават звезди Мишлен. Сред тях двама шеф-готвачи са отличени с три звезди. Това са Мауро Колагреко и Лоран Пти.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:28, 23.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Колагреко е известен кулинар от италианско-аржентински произход, чието работно място е в ресторант "Миразюр" в град Мантон, Южна Франция.

Шеф Мауро Колагреко: Благодаря на моята любима и на децата ми за жертвите, които правят! Благодаря на родителите ми, които оставих и живеят далеч! Благодаря на всички вас за това, че винаги сте били пример за мен! Напуснах Аржентина в търсене на превъзходството, което вие представлявате. Френската гастрономия е най-добрата в света и затова дойдох във Франция. Днес съм много щастлив. За мен е чест да съм тук.

Другият отличен Лоран Пти е шеф-готвач в ресторант, отворил врати преди 26 години в град Анси.

Шеф Лоран Пти: Всичко е въпрос на усет. Не съм най-добрият в света и никога няма да бъда. Не смятам, че има най-добър готвач в света. Но мисля, че в кулинарията можем да вложим чувство и непринуденост.

През 2019 г. кулинарният гид Мишлен даде нови звезди на 75 ресторанта, което е рекорд. Сред тях 68 ресторанта получават една звезда, а пет вече са с по две звезди Мишлен.

Наред с радостта на празнуващите, новините не бяха добри за всички. Шеф Марк Вейра изгуби третата звезда, която получи едва миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирват тялото на детето, което се удави в микроязовир край Пловдив
Издирват тялото на детето, което се удави в микроязовир край Пловдив
Гледат жалбата на Ана Петрова от Болярово срещу заличаването на фермата й
Гледат жалбата на Ана Петрова от Болярово срещу заличаването на фермата й