НОВИНИ

Мисията да бъдеш приемен родител

Семейството на Николета и Пламен Найденови от Варна е променило живота на 7 деца, изоставени от родителите си. В рубриката "Търси доброто" ще ви разкажем за мисията да бъдеш приемен родител и как с желание и любов може да се промени съдбата на деца, лишени от родителска грижа.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
07:25, 06.03.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Николета и Пламен Найденови имат две деца – син на 23 години и дъщеря на 20. Винаги са мислили, че в сърцата на хората е заложено да правят добро. През 2005 година приемат в семейството си момиченце от дом за деца, лишени от родителски грижи.

Николета Найденова – приемен родител: "За първи път видях такива тъжни, без живец очи. Три годишно детенце, а очите му казваха "Вземи ме!" Нашата идея да станем приемно семейство е да помагаме. То разцъфтя, то стана една прекрасна розичка."

Николета е отгледала 6 приемни деца, четири от тях са осиновени, а за две се грижат вече семействата им.

Николета Найденова – приемен родител: "Това са децата, това е един бял лист. Ние като вземем един бял лист почваме да рисуваме неговата съдба."

От две години семейството на Николета отглежда момиченце с множество увреждания.

Николета Найденова – приемен родител: "Работим с различни рехабилитатори, логопеди. Аз съм щастлива и на най-малкия напредък. Покрай нея си върнах вярата в българското здравеопазване. Тя за мен е едно прекрасно слънчице. Сутрин, както сега е мъгливо, тя като се усмихне и разцъфтявам, и тя разцъфтява."

Трудно е да се разделиш с детето, за което си се грижил с любов, но Николета го приема като стъпка нагоре. Поддържа постоянна връзка с децата и техните родители или осиновители и се радва, че е била част от живота им, когато са имали нужда от обич, внимание и грижи. Така определя мисията приемен родител – да дадеш част от себе си за по-добър живот!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следят се нивата на язовирите в страната заради започналото снеготопене
Следят се нивата на язовирите в страната заради започналото снеготопене
Най-запомнящите се куриози в 90-годишната история на церемониите за „Оскар“
Най-запомнящите се куриози в 90-годишната история на церемониите за „Оскар“