Потвърдено - мистериозният коронавирус от Азия достигна Европа. Само преди около час - Франция потвърди за два регистрирани случая. В Париж и Бордо. Единият заразен се връща след няколокодневен престой в Китай като след това е имал контакт с 10-ина души. Властите съобщават, че очакват да има и още случаи.

Аниес Бюзен, министър на здравеопазването: Случаят на хоспитализирания в Бордо е потвърден. Пациентът е позитивен за коронавирус. Той е 48-годишен. Връща се от няколкодневно пътуване в Китай. Там е минал през град Ухан. Върнал се е във Франция на 22 януари. Първите симптоми са се появили на 23 януари. Прегледан е от лекар и е приет в болница. Днес е потвърдено, че има короновирус. Преди минути получихме информация за друг потвърден случай в Париж, но не знаем историята на този пациент.

В Китай броят на жертвите от заразата достигна 26. Там има още поне 850 болни. По рано- днес Световната здравна организация обяви, че заплахата не е глобална, а засяга основно Китай, но това беше преди случаите от Франция от тази вечер.

Коронавирусът в Китай се разпространява

Коронавирусът в Китай се разпространява

Броят на жертвите на заразата с новия коронавирус от Китай нарасна до 26. Има 850 регистрирани болни. Световната здравна организация обяви, че заплаха...

Само пред БНТ: Българска студентка разказва за карантината в Ухан

Само пред БНТ: Българска студентка разказва за карантината в Ухан

На 26 нарасна броят на жертвите на новия коронавирус от Китай. Около 850 са регистрираните болни. Световната здравна организация обяви, че заплахата н...