НОВИНИ

Борисов: Ще инвестираме в образование, здраве, спорт, култура, археология

Близо 4% е ръстът на износа от България, съобщи премиерът Бойко Борисов. По негови думи държавата ще продължи да стимулира бизнеса със запазване размера на данъците, по-добра инфраструктура и подготвени кадри. Министър-председателят бе гост на наградите "Мистър и Мисис Икономика". Българската национална телевизия е медиен партньор на събитието.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
22:12, 12.11.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Пред представителите на бизнес елита у нас, премиерът Борисов цитира данни на Международния валутен фонд, според които светът е изправен пред огромно финансово предизвикателство, с което и страната ни трябва да се съобразява.

Бойко Борисов - министър-председател: Няма такава задлъжнялост в историята на света, каквато има днеска в световен мащаб - държавните и частните бизнеси. В стотици трилиони се изчислява задължението, което представлява огромен риск, особено за малки държави. Затова ние много внимателно и пестеливо харчим и забележете за какво харчим - образованието на първо място.

Премиерът изброи най-значимите пътни проекти, по които в момента се работи у нас и обеща, че държавата ще продължи да инвестира в инфраструктура. Другите приоритети звучат така:

Бойко Борисов - министър-председател: Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здраве, спорт, култура, археология.

Борисов присъства на наградите "Мистър и Мисис Икономика", които традиционно отличават най-успелите и видни мениджъри и предприемачи. Носителите на голямото отличие тази година са Атанас Добрев и Теодора Петкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Северна Македония се срещна с президента на Франция
Президентът на Северна Македония се срещна с президента на Франция
Референдум: Трябваше ли Преходът да бъде бърз и радикален или по-плавен и умерен
Референдум: Трябваше ли Преходът да бъде бърз и радикален или по-плавен и умерен