НОВИНИ

Митинги на управляващи и опозиция във Венецуела

Венецуела остава в плен на политическата криза. В столицата Каракас се проведоха митинги на управляващите и на опозицията. Николас Мадуро обвини опозицията за спирането на тока за над 20 часа в по-голямата част от страната, а опозиционният лидер Хуан Гуайдо обяви, че протестите няма да спрат, докато не постигнат целта си.

bnt avatar logo
от БНТ
08:24, 10.03.2019
Чете се за: 00:40 мин.
По света
митинги управляващи опозиция венецуела

Митинги в червено и бяло в Каракас показаха ясно политическото разделение сред венецуелците. Избраният за президент Николас Мадуро благодари на военните, че са му останали верни и са осуетили опита за преврат - по думите му - на опозиционния лидер Гуайдо. Спирането на тока Мадуро обясни с електромагнитни атаки, извършени от опозицията.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Подобни атаки са дело на опозицията, без съмнение те стоят интелектуално и физически зад атаката, която използва високи технологии, с каквито в света разполага единствено правителството на Съединените щати.

В същото време опозиционният лидер Хуан Гуайдо говори пред свои привърженици, облечени в бяло.

Хуан Гуайдо, опозиционен лидер: Режимът иска ние да се изморим, режимът иска да се изморим, братя и сестри. Да, пътят беше дълъг, беше изтощителен, но ние никога няма да се изморим да търсим свободата и ще останем на улицата.

Венецуела остава разтърсвана от политическа нестабилност, откакто преди шест седмици Хуан Гуайдо се самообяви за временен президент и впоследствие беше признат от близо 50 страни. В същото време Николас Мадуро има подкрепата на Русия и Китай. Някои части на страната остават без ток след тежката авария в петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Сирни заговезни искаме прошка
На Сирни заговезни искаме прошка
12 души загинаха при самолетна катастрофа в Колумбия
12 души загинаха при самолетна катастрофа в Колумбия