НОВИНИ

Митнически служители от Варна иззеха нелегален алкохол по обява в интернет

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ /МРР/ в Митница Варна иззеха 260 литра нелегален етилов алкохол от частен дом в град Долни чифлик, съобщиха от Агенция „Митници”.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:34, 07.12.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
митнически служители варна иззеха нелегален алкохол обява интернет

Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ на обява в сайт за продажби в интернет. На 30.11.2018 г., митническите служители договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в обявата „домашна ракия“.

При последвала митническа проверка в частния имот на „търговеца“, митническите служители откриват в гаражно помещение към жилището 26 туби с вместимост по 10 литра, пълни с етилов алкохол. За алкохола не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Съставен е акт за административно нарушение.

Още 60 литра нелегален етилов алкохол е открит от друг екип на отдел МРР при проверка същия ден в частен имот на територията на област Варна.

На 03.12.2018 г. е извършена проверка в частен имот в селище на територията на община Белослав, при която митническите служители разкриват на мястото нелегално депо за разпространение и продажба на насипен тютюн. От различни помещения и от допълнителна постройка в имота са иззети 122,5 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови чували. При проверката не са представени никакви документи за обезпечен или платен акциз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почти всеки трети зает използва компютър ежедневно на работа
Почти всеки трети зает използва компютър ежедневно на работа
Очакват се пет на сто повече туристи в България през зимата
Очакват се пет на сто повече туристи в България през зимата